dimecres, 14 de desembre del 2011

GALETES DE NADAL

Ingredients per fer un munt de galetes:
250g de mantega a temperatura ambient
250g de sucre llustre
650g de farina
1 ou gros (65-70g)
1 punta de culleradeta de vainilla
1 mica de llet (depenent de com veieu que queda la massa)

Elaboració

Preescalfeu el forn a 180ºC

Feu un volcà amb la farina i al mig el sucre, la mantega i la culleradeta de vainilla. Tot ben barrejat i un cop ben barrejat afegiu l'ou i 2 cullerades de llet, a cada volta de volcà que deu amb la mà, aneu incorporant la farina dels voltants a poc a poc. Treballeu amb les mans i com ja és normal amb aquest tipus de pastes no amasseu gaire. Feu una bola i dividiu-la en quatre boles més i cada una d'elles esteneu-la entre dos papers de forn amb el corró (veieu fotografia). Gruix uns 3-4mm. Com podeu veure he fet servir dos llistons d'aquesta mida perquè em quedessin totes iguals (a vegades ens entestem a comprar estris cars, quan es pot fer perfectament amb coses de casa).



Poseu les làmines planes a la nevera unes tres hores. Després traieu-les de la nevera i sobre el mateix paper de la base talleu-les al vostre gust. Enforneu sobre paper forn o Silpat apte pel forn de 7 a 10 minuts (vigilant com sempre el forn). Sabreu que estan cuites quan veieu que les bores agafen color i si n’aixequeu una veureu el sota color torradet.


Recordeu que si voleu decorar amb un cordonet o llaç per penjar de l'arbre de Nadal, s'ha de fer el forat abans d'enfornar i , si voleu fer-ne alguna amb pal, heu de fer-la un pel més gruixudeta i clavar-hi el pal abans d'enfornar.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;