divendres, 12 d’octubre del 2012

FEM PANELLETS (I)

S'acosta La Castanyada i és temps de panellets i castanyes.
Hi ha mil maneres de fer panellets, gairebé trobem tantes receptes com cases, per això al bloc hi trobareu tres receptes diferents... Animeu-vos a provar-les!

Avui, la primera recepta:


Per fer la massa:
½ kg. d'ametlla picada
½ kg. De sucre llustre (com farina)
150 grs de moniato o patata (també hi podem posar la meitat de carbassa: 75 grs de moniato i 75 de carbassa!)
1 ou
la ratlladura d'una llimona

Per farcir i "engalanar" els panallets:
¼ kg. de pinyonets
¼ kg. d'ametlla picada
¼ kg. membrillo de codony
¼ kg. de coco ratllat
3 culleradetes de cafè sol·luble
un ou
mantega

Com fem la massa? Es bullen els moniatos, les patates o la carbassa, (segons el que hàgim triat) durant uns 20 minuts (que quedin una mica tous!), seguidament els pelem , els trossegem i xafem una mica i ho deixem refredar.
Barregem l'ametlla picada molt fina, el sucre llustre, els ous i seguidament hi afegim els moniatos xafats, ho anirem amassant una estoneta fins que ens quedi una pasta lligada.
Quan la massa hagi agafat consistència hi afegirem la ratlladura de la pela de la llimona

Com fem les diferents classes de panellets?
Agafarem una mica de massa i... és l`hora de fer boletes! Un cop fetes les sucarem a l'ou batut i seguidament les arrebossarem amb pinyons o ametlles picades.

Per fer els de coco també agafarem una mica de massa, hi afegirem el coco ratllat , ho amassarem una mica i farem una "botifarra" que seguidament tallarem a trossets més petits. A cada un d'ells li donarem forma de con i li tirarem una mica de coco ratllat per sobre "com una muntanya nevada".

Per fer els de cafè, primer el dissoldrem amb una mica d'aigua i ho afegirem a la massa, seguidament ho amassarem una mica, en farem també boletes i les arrebossarem en sucre llustre.

Farem una altra "botifarra" i la farcirem amb membrillo de codony. Llavors haurem de fer-ne trossets petits i tirar-hi una mica de sucre llustre a sobre de cada un dels trossets.

Quan els tinguem fets, els posarem damunt d'una safata sucada amb mantega. Els posarem al forn (gratinador) a 220 graus durant uns 7 minutets (controlarem però que no se'ns rosteixin massa!).


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;