divendres, 16 de novembre del 2012

FEM UN CALENDARI D'ADVENT

Estem a mitjans de novembre i encara tenim temps de fer-nos un calendari d'advent totalment artesanal, fet a casa i amb sorpreses diferents per a cada dia. Us animeu?

El calendari d'advent comença l'1 de desembre i s'acaba el dia 24 i és una forma de fer el compte enrere dels dies que falten fins a Nadal. Tot i que és un costum que ens hem fet nostre, sembla que prové dels països anglosaxons. Aquests calendariS amaguen una sorpresa o un regalet per a cada dia i la tradició dicta que aquests dies estiguin desordenats al calendari per a que els nens hagin de "jugar" a trobar el següent dia fins arribar al dia 24.

Calendari amb bossetes
 Les bossetes per a cada dia poden fer-se de roba o de paper, enganxades amb imperdibles a un cordill de manera que sigui fàcil arrencar-les o obrir-les.

 

Corona
 Podem fer una base de cartró en forma de corona de Nadal on anirem enganxant sobres de paper de color vermell, o de diferents colors amb pinces de la roba. Els nens poden ajudar molt a fer aquest calendari, perquè la dificultat és mínima.


Calendari de "cons de gelat"
 Només cal fer cons amb cartolina de colors, o bé forrar-los amb paper de regal, posar la sorpresa a l'interior i penjar-los d'un cordill. Facilíssim!


Calendari de rotllos de paper higiènic
 Per fer aquest calendari ja hauriem d'haver tingut la previsió d'anar guardant els rotllos de paper que hem anat gastant, però mai se sap, igual en teniu un munt a casa...
Es tracta de posar la sorpresa dins el rotllo, fer un "caramel" amb paper de seda blanc o un altre tipus de paper, però que sigui ben prim, i a sobre folrar-ho amb una cinta ampla de paper daurat. Només falta penjar-ho d'un cordill.


Calendari de pinces
 És una variant del calendari en forma de corona, molt senzill també. Sobre un suport rectangular, cartró, fusta,... s'encolen les pinces que necessitem per a fer el calendari, les podem decorar amb pintura, amb gomets, el que vulgueu. Només cal "estampar" els números dels dies al damunt de cada pinça i penjar un paquetet a cada pinça.



Calendari amb gots de plàstic
 Potser és el més divertit a l'hora de treure el regal de cada dia. Agafarem unn suport rígid com el cartró i en folrarem la superfície amb un paper ben xulo. Necessitarem gots de plàstic de mida petita que enganxarem al suport, posarem la sorpresa a l'interior i "segellarem" el got amb paper de seda de colors. Els nens s'ho passaran pipa foradant els gots per treure el regalet!

 

Segur que amb aquestes idees i aportacions de la vostra pròpia collita, els nostres nens i nenes tindran uns calendaris d'advent magnífics! Recordeu, poseu els dies desordenats!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;